Vuosaaren suururakka valmistunut

Tiedote 17.12.2009

Poxytec Oy kunnosti 654 asunnon putket Vuosaaressa

As Oy Säästöpurje on 654 asunnon ja 21 rakennuksen suuryhtiö, jonka kaksi vuotta kestänyt laaja putkiremontti saatiin päätökseen joulukuussa 2009. Poxytec Oy vastasi käyttövesiputkien kunnostamisesta.

Säästöpurjeen asukkaat valitsivat pinnoitustekniikan, koska halusivat asua kotonaan remontin aikana. Toinen tärkeä syy valintaan oli, että rakenteiden turhaa purkamista voitiin välttää.

– Kyllä tämä oli kaikin puolin järkevin vaihtoehto. Yhtiössämme tehtiin oikeastaan täydellinen putkiremontti, kun sekä käyttövesi- että viemäriputket pinnoitettiin ja suurin osa märkätiloista saneerattiin. Valitsemalla pinnoitustekniikan vältyimme keittiöiden purkamiselta eikä kaikkia kylpyhuoneita tarvinnut saneerata putkiremontin vuoksi, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Juuti.

Juuti on erityisen tyytyväinen siihen, että remontin aikataulussa pysyttiin. Projektin vetämiseen yhtiö palkkasi Primaplan Oy:stä ulkopuolisen projektipäällikön sekä pinnoitus- ja rakennustöiden valvojat.

– Putkiremontti valmistui puoli vuotta etuajassa, mikä on varsin poikkeuksellista. Tosin vasta noin puolessa välissä kiristimme vauhtia, kun kävi selväksi että kylpyhuonesaneeraus saatiin sujumaan nopeammin, toteaa Juuti.

Tiedon lisääntyminen vähentää ennakkoluuloja

Säästöpurjeessa päädyttiin ennakkoluulottomasti käyttämään pinnoitustekniikkaa perusteellisten selvitysten jälkeen. Selvitykset pinnoituksen käytännön toteutuksesta, kestävyydestä ja käyttöturvallisuudesta vakuuttivat suurimman osan asukkaista niin, että yhtiökokous päätyi lopulta uuden tekniikan valintaan.

– Olen käynyt asukastilaisuuksissa puhumassa kokemuksistamme. Selvästi huomaa, että tekniikka jakaa ihmisten mielipiteitä, toteaa Juuti.

Poxytec Oy:n toimitusjohtaja Timo Peltonen uskoo tiedon lisääntymisen auttavan epäluulojen karsiutumiseen.

– Suosittelen, että pinnoitustekniikkaa harkitsevat taloyhtiöt käyvät tutustumassa kunnostustyöhön jollakin työmaallamme ja ovat myös yhteydessä menetelmää kokeilleiden talojen hallituksiin tai isännöitsijöihin.

Isännöitsijän työ helpottuu

Säästöpurjeen isännöitsijä Markku Luukkanen on teettänyt uudella tekniikalla muidenkin yhtiöiden putkiremontteja. Mutta edelleen on käytössä tarpeen mukaan myös perinteinen vaihtoehto.

– Kyllä kaikille menetelmille löytyy käyttöä. Valinta täytyy tehdä oman yhtiön tarpeiden mukaan. Mielestäni tärkeää on kuitenkin muistaa, että kylpyhuoneita ei pitäisi jättää saneeraamatta, jos niitä ei ole yhtiössä vielä kunnostettu. Vesieriste ja kaivovuodot ovat yleisempiä ongelmia kuin putkivuodot.

Isännöitsijän työtä pinnoitustekniikka vähentää vain jos kylpyhuoneita ei remontoida.

– Asukkaat pääsevät kylläkin pinnoitusremontissa helpommalla ja se näkyy isännöitsijän työssä. Valituksia ei ole yhtä paljon, pohtii Luukkanen.

Timo Peltosen mukaan pinnoitustekniikkaa voidaan käyttää silloin, kun putket eivät ole liian huonossa kunnossa.

– Me tutkimme talon putket huolellisesti jo tarjousvaiheessa. Jos putkien kunto on sellainen, että niiden pinnoittaminen ei ole enää järkevää, suosittelemme taloyhtiötä teettämään perinteisen putkiremontin.

2010-luvulla tullaan tekemään ennätysmäärä putkiremontteja, kun 70-luvun alun asuntokanta tulee putkiremontti-ikään. Tuolloin nousi nopeasti monta Vuosaaren kaltaista asuinaluetta ja asuntoja tehtiin vuodessa jopa 75 000.

Putkiremontti tehdään yleensä keskimäärin 40-vuotiaassa talossa, mutta veden laadusta johtuen remontti saattaa olla ajankohtainen jo huomattavasti aiemmin.

Poxytec Oy pinnoituslaitteet poistuivat As Oy Säästöpurjeen pihoilta joulukuussa 2009.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Peltonen, Poxytec Oy, gsm. 050 321 5136

'' ) ); ?>