Poxytec sai Espoon ensimmäisen rakennusluvan

Tiedote 2.12.2009

Poxytec Oy on saanut ensimmäisenä toimijana rakennusluvan pinnoitustekniikan käyttämiseksi espoolaisten kiinteistöjen putkiremonteissa. Lupaa haettiin ja saatiin Tapiolaan, Menninkäisentie 5:den käyttövesiputkien kunnostamista varten.

Espoon rakennusvalvontakeskus edellytti luvan saamiseksi, että Poxytec Oy:n käyttämän pinnoitustekniikan terveellisyys ja turvallisuus tutkitaan tarkasti. Muun muassa VTT:n tekemissä tutkimuksissa todettiin, ettei materiaalista siirry maku- eikä hajuhaittoja, joten se soveltuu käytettäväksi talousvesiputkissa. Tekniikka on myös todettu turvalliseksi, eikä sen käytöstä aiheudu haittaa kunnostettavalle kiinteistölle.

– Olemme todella tyytyväisiä, että voimme olla uuden putkiremonttitekniikan edelläkävijöitä Espoossa. Saimme samaan aikaan myös toisen luvan Pitkänkalliontie 15:n käyttövesiputkien kunnostamiseksi, kertoo Poxytec Oy:n toimitusjohtaja Timo Peltonen.

Menninkäisentie 5 putkiremonttityöt aloitettiin koeremontilla joulukuun alussa. Asuntokerroksiin remontti toteutetaan vuoden 2010 puolella. Kiinteistö on Aulis Blomstedtin vuonna 1953 suunnittelema ja on luetteloitu myös Rakennustaiteen museon listoille.

Taloyhtiön asukkaille oli toki tärkeää, että arkkitehtonisesti merkittävän rakennuksen
ilme säilyy myös putkiremontin jälkeenkin, mutta erityisen tärkeää oli saada putkisto
kunnostettua laadukkaasti. Taloudellinen edullisuus tuli vasta sen jälkeen.

– Selvitysteni ja tutkimusteni pohjalta uskon, että saamme paremman ja pidempään kestävän lopputuloksen käyttämällä pinnoitustekniikkaa. Jos uusisimme putket perinteisellä menetelmällä, syöpyminen alkaisi uudelleen välittömästi, toteaa hallituksen jäsen Timo Vatanen.

Mennikäisentiellä tehtiin Vatasen mukaan monivaiheinen strategiavaihtoehtotarkastelu.

– Olemme ennakkoluulottomasti selvittäneet vaihtoehtoja. Kun meillä oli noin puolet taloyhtiön 30 asunnon kylpyhuoneesta jo remontoitu, tuntui järjettömältä, että ne jouduttaisiin repimään ja rakentamaan uudelleen. Mielestäni tämä vaihtoehto on myös paremmin osakeyhtiölain hengen mukainen, kun ketään ei pakoteta tasalaatuiseen remonttiin eikä kukaan joudu maksamaan remonttiaan kahteen kertaan.

Vatasen vinkki perinteisen putkiremontin valitseville yhtiöille on, että he pinnoittaisivat heti myös uudet putket, jolloin yhtiö saisi todella kestävät putket taloonsa.

Lisätietoja:
Hallituksen jäsen Timo Vatanen, gsm. 040 503 5096
Toimitusjohtaja Timo Peltonen, gsm. 050 321 5136

'' ) ); ?>